top of page
  • Foto van schrijverLianne

Arriverdeci Sicilië

Dat was het dan. We zijn weer op het vaste land van Italië, maar wat zullen we Sicilië missen.

Voor iedereen die hier nog niet geweest is? Gewoon doen!

Bezoek het eiland met haar prachtige Etna, haar mooie dorpen en steden, het authentieke karakter van de mensen, maar ook de gastvrijheid van hen.

En niet te vergeten het lekkere eten, de heerlijke sinaasappels, de zoete lekkernijen zoals de cannoli.

Waarom blijf je dan niet? Hoor ik jullie denken...

We willen nog meer zien van Italië en van Europa. Dus reizen we verder.


In zes weken hebben we veel gezien van het eiland, maar lang nog niet alles. Het is lastig om keuzes te maken in wat je wel/niet gaat zien.

We hebben op veel verschillende campings gestaan, van back tot basic, tot privé sanitair.

We kunnen ze allemaal aanraden, ook al zijn ze verschillend in wat ze bieden. Hierdoor krijg je wel een goede indruk hoe het eiland en het leven daadwerkelijk is.


Door de strategische ligging van Sicilië hebben veel volken door de eeuwen heen een stempel op het eiland gedrukt. Hierdoor is het een uniek eiland qua cultuur, qua architectuur en qua keuken.Geen deel van het land is gelijk aan het andere, dat maakt het ook mooi dat we zes weken de tijd hebben genomen. En ook die delen bezocht die vaak overgeslagen worden bij georganiseerde reizen.
Wat raden wij zeker aan om te doen als je op Sicilië bent?

  1. Natuurlijk de Etna bezoeken. Grillig, machtig en trots steekt zij boven het eiland uit. Ze brengt gevaar af en toe barst ze uit, maar ze brengt ook vruchtbare grond. Daarom zijn de sinaasappels hier zo lekker en druiven voor de wijn groeien hier ook goed. De Sicilianen hebben leren leven met de Etna.

  2. Taormina met haar Griekse theater en het prachtige uitzicht mag je niet overslaan.

  3. Palermo. Een chaotische stad met een mix van culturen en prachtige architectuur.

  4. Corleone. Even weg van de hectiek, het binnenland in, kennismaken met een uniek dorp en haar historie

  5. Het westen, zoals Trapani en Marsala. Juist omdat het zo anders is dan de rest van het eiland. De laagvlaktes, de uitzichten over zee naar de Egadische eilanden en de bijzondere culturen

  6. Agrigento voor haar tempels, en als je er toch bent bezoek dan ook de moderne kunst in Favara.

  7. Modica. Dé chocolade stad van Sicilië, wie wil dat nu niet ervaren.
We hebben veel geluk gehad dat we "om-gedacht" hebben toen camping Luminoso begin Februari vol was en we eerst naar Palermo zijn gegaan. Hierdoor hebben we het hele slechte weer omzeild aan de oostkant en hebben we de afgelopen week prachtig strandweer gehad op camping Luminoso.

Ook deze camping zou ik iedereen aanraden. Direct aan het strand, grote plekken, goede sfeer, goed onderhouden, schoon sanitair en ideaal om steden zoals Ragusa, Modica of Scicli te bezoeken. Het was genieten van de zon, de ontspanning, het strand en de camping.Wij hebben de stad Modica nog bezocht, dé chocolade stad van Sicilië. De chocola wordt er op een oude, authentieke manier gemaakt. Dat moet je proeven. De hoofdstraat zit vol met diverse chocoladewinkels / chocolademakers. Daarnaast is er een chocolade museum. Neem een trui mee, want het is er koud binnen. De beelden die er staan zijn namelijk van chocola gemaakt. Wel kijken - niet aanraken en opeten haha.Sicilië, het zou mij niet verbazen als we nog een keer terugkomen. Ooit...........


Arriverdeci Sicilië0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page