top of page

Het is zover, wij gaan vertrekken met de caravan en gaan richting het zuiden

We hebben al een poosje niks gepost, maar we kunnen nu melden dat we op 20 december 2022 gaan starten met onze reis door Europa. In onze vorige blog hebben we vertelt dat we ons huis hebben verkocht per 1 juli. In deze blog lees je wat we gedaan hebben vanaf deze datum en over onze voorbereidingen van de reis.

Onze planning was om in september 2022 al te gaan starten met de reis richting Scandinavië, maar vanwege de gezondheid van Lianne hebben we dit moeten uitstellen. Maar gelukkig gaat het de goede kant op en kunnen we nog dit jaar vertrekken! Alleen nu gaan we eerst naar het zuiden vanwege het weer.De campings waar we gestaan hebben vanaf de verkoop het huis.


Om alvast ervaring op te doen, hoe het is om een langere periode in een caravan te wonen, hebben we besloten om dit dan ook direct te gaan doen. Aangezien we we nogal een grote hond hebben (Misty een Duitse dog) lijkt ons een caravan praktischer dan een camper. In een caravan is de leefruimte over het algemeen wat breder dan een camper (in onze prijsklasse haha).


Vanaf 1 juli hebben we op 3 campings gestaan met onze caravan:


1. Camping Nieuw-Drenthe in de Zandpol

Op deze mini-camping hebben we ongeveer 4 weken gestaan, direct na de verkoop van onze woning. We hebben voor deze camping gekozen vanwege de rust en de ligging. Dichtbij ons oude huis en de woning van de moeder van Lianne. De caravan hebben we een een week voor de verhuizing al geplaatst en hierdoor konden we alvast wat spullen op en neer brengen.

We hebben op deze camping een fijne periode gehad, het was er lekker rustig, de douches en het sanitair waren netjes verzorgd en de eigenaren waren zeer vriendelijk.


2. Camping De Zwiese in Loozen (Hardenberg)

Hier hebben we uiteindelijk ruim 10 weken gebivakkeerd, omdat we niet zoals gepland in september konden vertrekken met onze reis. Op deze prachtige natuurcamping zijn we gaan staan vanwege de kleinschaligheid, de rust en omdat het dicht in de buurt van het werk van Rudolf lag. Rudolf heeft uiteindelijk nog tot 1 november door gewerkt omdat de vertrekdatum vanwege de gezondheid van Lianne onzeker was.

Wat hebben we hier een fantastische periode gehad, soms leek het net alsof we echt vakantie hadden. Vanuit de camping ben je zo in een mooi natuurgebied en er was zelfs een pontje vlakbij in de buurt waar je de Vecht kan oversteken. In de Vecht hebben we ook voor het eerst gesupt (zie post Instagram). Lianne heeft de smaak van het suppen helemaal te pakken en er gaat dan ook een supplank mee op reis. Zodat ze de Middellandse zee kan gaan bedwingen.

Naast de camping zit (het in Hardenberg beroemde) restaurant Jannemans, waar je de lekkerste Burgers en Spareribs kan eten. We hebben elke week er wel iets van gegeten (afhalen of lekker buiten onder de overkapping). Op de camping zelf is er een goed verzorgd sanitair gebouw wat 2 x daags wordt schoongemaakt.

Wij willen dan ook de beheerders van de camping bedanken voor de gemoedelijke sfeer en benadering. We vonden het jammer dat we er weg moesten omdat de camping ging sluiten vanwege einde kampeerseizoen.

Natuurcamping De Zwiese - Loozen (Hardenberg)


3. Camping de Kleine Belties in Hardenberg

Op deze camping hebben we in de maand oktober gestaan met onze caravan op een rustige plek (laagseizoen) met privé sanitair. De Kleine Belties is echt een grote familie camping met toeristenplaatsen voor caravans en campers en daarnaast nog seizoensplaatsen met stacaravans en ook nog diverse chalets (aan het water en in het bospark). Vanaf 1 november hebben we een mooie en vrij nieuwe chalet (Pine & Oak) kunnen huren in het bospark. Dit omdat het camping gedeelte is gesloten vanaf 1 november (behalve nog enkele camperplekken). Daarnaast is het ook eerlijk gezegd wel prettig dat je in deze koudere periode in een verwarmd chalet zit en niet eerst naar buiten hoeft om te gaan douchen.


Ook op deze camping hebben we een fijne tijd gehad, ondanks dat het een grote camping is, doet het gemoedelijk en niet massaal aan. Maar je hebt wel de voordelen van een grote camping met een zwembad, restaurant, snackbar, winkeltje, etc.


Maar het mooiste was wel dat we maar 50 meter hoefden te lopen en we wandelden in het bos. Misty heeft de tijd van haar leven gehad in het bos. Ze weet alle routes en rent heerlijk in het rond. Het was prachtig te zien hoe het bos verandert in de maanden november en december. Het blad wat verkleurt en dan valt, de dassenburcht, de eekhoorntjes en de vele vogels.


Op onze website kun je onder de tab "reisroute" zien wanneer we waar hebben gestaan en natuurlijk kun je daar ook onze toekomstige bestemmingen volgen.


De voorbereidingen voor de reis

We hebben natuurlijk al het een en ander kunnen voorbereiden maar nu de vertrekdatum definitief in zicht komt moeten we toch nog wel wat puntjes op de "i" zetten. Wat moet je dan zoal allemaal aan denken als je voor een langere periode op reis gaat:

 • Verzekeringen; caravan- & autoverzekering , reisverzekering , ziektekosten, inboedel, aansprakelijkheid, wegenwacht,

 • Briefadres bij gemeente; wij hebben gekozen voor een briefadres en aangevraagd bij onze gemeente

 • Reisdocumenten; paspoorten en rijbewijzen verlengen indien nodig

 • Behalen rijbewijs E achter B; voor het mogen rijden met een zwaardere caravan

 • Documenten voor het meenemen medicijnen buitenland; aanvragen via huisarts, CAK, IWBG en een stempel van de rechtbank

 • Inentingen hond; maar ook een muilkorf (verplicht openbaar vervoer Italië), een voorraad van haar eigen voer en uitzoek waar te krijgen in buitenland

 • Mobiel abonnement; telefoon, internet (voor mifirouter)

 • Abonnementen; Netflix, kranten, NL ziet, Kobo, etc

 • Goede matras voor de caravan; Emma matras op maat gemaakt voor fransbed

 • APK keuring auto en dichtheid meting caravan voor garantie

 • En dan nog veel meer ditjes en datjes............

Gelukkig hebben we nog even de tijd om alle zaken te regelen en je zult zien dat we waarschijnlijk tijdens de reis er achter komen dat we wat vergeten zijn. Maar de belangrijkste zaken qua papierwerk en documenten hebben we natuurlijk wel goed voor elkaar.


Het is nu aftellen voordat het 20 december is, maar we merken dat de dagen voorbij vliegen en we vervelen ons niet. Maar een ding is zeker: We zijn er bijna klaar voor! En dan gaan we richting........................


Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


geerhard timpener
geerhard timpener
Dec 06, 2022

We wensen jullie een mooie reis toe. Genieten van de vrijheid. Veel geluk en gezondheid. Geerhard/Margriet

Like

Irma Uneken
Irma Uneken
Dec 05, 2022

Wat een mooie uitdaging en geweldige reis, heel veel plezier en heerlijk genieten. We gaan jullie volgen! 🍀🍀

Like

Susan Visser
Susan Visser
Dec 05, 2022

Geniet van deze reis!

Like

Rianne Buter
Rianne Buter
Dec 04, 2022

Lianne en Rudolf heel veel plezier met deze geweldige kans! Maak er wat moois van en we gaan jullie zeker volgen!

Like
bottom of page