top of page
  • Foto van schrijverLianne

Extra blog omgeving Taormina


Al kijkend naar de zee uit het caravan raam beslis ik om nog wel een extra blog te schrijven.

Afgelopen week hebben we namelijk meer gedaan dan alleen de Etna bezocht en het blog is er niet alleen voor de volgers, maar juist ook voor onszelf.

Het lijkt me mooi om volgend jaar terug te lezen wat we allemaal beleefd en gedaan hebben en dat we dit ook blijven herinneren. En wie weet gaan we ze bundelen :-).

Vandaar een extra blog.



Camping La Focetta Sicula

Een twee sterren camping, voorzieningen zijn daarom basis. Het is echter het plekje waarvoor je hier naar toe zou moeten gaan.

Direct aan zee, aan het strand, dichtbij de winkels en diverse bezienswaardigheden in de buurt.

Het strand heeft een combinatie van steentjes en grijs/zwart zand - zie foto. Ik had gedacht dat Misty het raar zou vinden, maar zij heeft zich prima vermaakt op het strand.

Over het strand loop je zo naar de winkels of de vissersboten.

Het enige waar we aan moeten wennen zijn de 'buitendouches'. Ze zijn niet echt buiten, maar alles is open en als je de deur open doet sta je gelijk buiten. Dus na een heerlijke warme douche sta je daarna gelijk weer in de buitenlucht. Dan trek je toch veel kleren aan, hoor ik jullie denken. Ja, mits het douchehokje groot genoeg is en dat is vaak niet het geval. Veel Italianen doen alleen een badjas aan en meer niet. Gelukkig heb ik deze ook en is de badjas al vele malen gebruikt. Erg handig!


Op loopafstand zit de ARD, niet de Duitse tv zender, maar een supermarkt. Die (volgens ons) nog goedkoper is dan de Lidl! Het kan bijna niet, maar hier wel. Het is een leuke sfeervolle winkel, die ook tv's en wasmachines verkoopt.

Naast de supermarkt is een parkeerplaats, waar regelmatig een auto staat van waaruit producten verkocht worden. Fruit, groente, mutsen. We hebben zelfs gezien dat er contracten werden getekend op de motorkap van een auto.

Ook zijn er diverse verkoopstalletjes langs de weg, waar de authentieke Siciliaan zijn producten probeert te verkopen. Ik heb een grote zak sinaasappels gekocht, heerlijk verse jus d'orange in de ochtend.



Forza d'Agro

Een authentiek dorpje hoog op de heuvel, 420 meter hoog en telt nog geen 900 inwoners. Nauwe straatjes kronkelen zich door het dorp, omhoog naar de Kathedraal Annunziata uit de 14e eeuw en een oud kasteel wat op dit moment verbouwd / herbouwd wordt.

Er heerst een prettige sfeer, door de vele planten die er staan, de leuke balkonnetjes en autoloze straatjes.

Daarnaast zijn er voor alle drie de delen van de film The Godfather scenes opgenomen in het dorpje. In de film is het dorpje te zien als het dorp Corleone, terwijl het echte dorp Corleone veel verder naar het westen ligt, onder Palermo.

De kerk komt tweemaal terug in de film. Wij waren er rond schemertijd en er was geen verlichting in de kerk. Heel bijzonder. Uiteindelijk brandde er één lichtje, het lichtje wat ik aangestoken heb.

Ook het steegje waardoor de jonge Vito Corleone verdwijnt, verstopt in een draagzak op een ezel is te zien in dit dorpje.





Taormina

Het bekendste toeristenoord van Sicilië en maar 15 minuten rijden vanaf de camping. Het was vroeger een geliefde plek voor mensen die een grand tour maakten en trok veel aristocraten en rijke mensen, ook Europese vorsten.

Goethe heeft al in 1787 lovende pagina's over de stad en begin 20ste eeuw heeft schrijven D.H. Lawrence een tijdje in de stad gewoond. De Europese adel heeft er overwinterd, zoals keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sissi) en de Duitse keizer Wilhem II.

Na de tweede wereldoorlog bleef het een bestemming van de jetset, dit alles leidde ertoe dat Taormina nu een welvarende plaats is. In 2017 kwamen de leiders van de G7 bijeen.


We zijn al twee keer eerder in Taormina geweest. In 2004 in een hotel aan de voet van het dorp, waardoor we alleen naar de kabelbaan hoefden te lopen. Die brengt je omhoog naar het dorp. En in 2017 hoogzomer, lekker druk met toeristen (wij dus). Als je niet van de drukte houdt moet je hier in de zomer niet zijn. Ga dan in het voor- of naseizoen.


Het mooiste van Taormina is het Griekse Theater. Het theater is spectaculair, maar het uitzicht nog meer. Je hebt prachtig zicht over de zee en uitzicht op de Etna. Het theater bood plaats aan 5000 toeschouwers.

Wij hebben er een heerlijke cannolo genuttigd in het café. De medewerkers hadden het koud met 14 graden en zon. Ik heb ze een foto laten zien van Nederland waar op dit moment sneeuw ligt, toen kregen ze het nog kouder haha.


Parkeren is trouwens wel een ding in Taormina. Er zijn twee grote parkeerplaatsen en een kleinere én je kan natuurlijk met de kabelbaan omhoog.

In 2017 hebben wij geparkeerd aan de noordkant van de stad. Om bij de parkeerplaatsen te komen moet je via een 'spiraal' omhoog rijden. Die aan de noordkant heeft ook nog hoge stoepranden in die spiraal en de vele zwarte strepen op de muren getuigd van een botsing hier en daar.

Nu kozen we voor de zuidkant 'Porte Catania' en die is beter te doen voor grotere auto's, of omdat je gewoon minder kans op beschadiging van je auto wilt hebben. Hier zijn geen stoepranden en kan je rustig omhoog rijden naar een parkeerplek.

Let op: parkeren is niet goedkoop, ook niet in het voor- of naseizoen.


Al met al een leuke week in het Noord-Oosten van Sicilië.


Cordiali saluti vanuit Catania

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page