top of page

Welke kampeerspullen en gadgets nemen we sowieso mee op onze reis

In deze blog willen we graag een overzicht geven van de belangrijkste (kampeer)artikelen die we meenemen met onze reis in de caravan. Gelukkig hebben we al een aantal jaar ervaring met kamperen. Hierdoor is het wel makkelijker om keuzes te maken wat wel en/of belangrijk is om mee te nemen.

Hieronder hebben we een top 5 gemaakt in willekeurige volgorde.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere producten. Deze zullen we in een andere blog bespreken.


1 - #Mifi-router

Omdat we het belangrijk vinden om overal een goede wifi-ontvangst te hebben, hebben we een mifi-router aangeschaft. Zodat we niet afhankelijk zijn van plaatselijke wifi netwerken op bijvoorbeeld campings. Een mifi-router werkt op basis van een wel bekende sim-kaart, die je apart kan aanschaffen en elk land heeft weer zijn eigen providers . De sim-kaart maakt verbinding met het netwerk van de provider, net als bij een smartphone. In de mifi-router zit vervolgens een wifi-zender die automatisch een draadloos netwerk op zet. Op dit netwerk kun je verschillende apparaten verbinden (laptop, telefoon, chromecast, etc.).


Wij hebben gekozen voor een TP-link M7650, deze komt goed uit diverse testen en heeft een goed bereik.


Bij de aanschaf van de sim-kaarten zullen we per land gaan kijken bij welke provider we het best en goedkoopst een kaart kunnen aankopen. We hebben het advies gekregen om in elk land opnieuw een kaart/abonnement aan te schaffen en niet een Nederlands abonnement te gebruiken in het buitenland. Omdat je dan geen onbeperkt GB kan gebruiken (bij een onbeperkt abonnement) en je hierdoor relatief duurder uit bent.


2 - #Campingstoelen en tafel

Aangezien we geen luxe fauteuils mee kunnen nemen of onze favoriete bankstel. Is het belangrijk dat we wel goede en lekker zittende campingstoelen bij ons hebben. We zullen namelijk (bijna) dagelijks deze stoelen gebruiken en dan is een comfortabele stoel wel belangrijk.

De keuze van de juiste stoel is zeer persoonlijk, ieder heeft zijn eigen voorkeur natuurlijk. Het beste kun je zelf gaan testen bij een grote kampeerwinkel met een groot assortiment, bijvoorbeeld Obelink in Winterswijk.


Wij gebruiken zelf al enkele jaren de Westfield perfomece advancer. Dit vinden wij een fijne stoel vanwege de zachte zittingen en de comfortabele zit. Bij de stoel hebben we ook een bijbehorend voetenbankje aangeschaft. Zodat we ook lekkere de benen kunnen strekken na een lange wandeling.


Onze camping tafel is ook van Westfield. Deze tafel is bij iedere poot verstelbaar zodat hij ook op een ongelijke ondergrond stabiel kan staan. Tevens is hij makkelijk in te klappen zodat hij zo in de serviceluik van de caravan geschoven kan worden of op het bed kan worden gelegd.
Als je de ruimte hebt om een oven mee te nemen, dan is dat zeker aan te bevelen. Wij hebben zelf een Tristar OV-1437 heteluchtoven die speciaal is gemaakt voor gebruik op campings, vanwege een wat lagere watt vermogen.


We gebruiken de oven vooral voor het afbakken van broodjes als er geen verse broodjes op de camping aanwezig zijn. Daarnaast is het zelf afbakken ook veel goedkoper dan elke dag verse broodjes ophalen bij een bakker of winkel. Ook is een oven handig als je snel een pizza of iets anders wilt opwarmen of maken. Let er wel op dat het formaat van deze oven niet zo groot is. Dus een pizza zal je wel doormidden moeten snijden anders past het er niet in. Dat vraagt wel iets meer geduld als je 2 kleine stukken apart in de oven moet doen, maar gelukkig hebben we die tijd ook natuurlijk.


Deze oven kun je aanschaffen bij de meeste kampeerzaken, wij hebben hem zelf gekocht via de webshop van Obelink.
Wat moet je onderweg of op de camping zonder een lekker bakje koffie. Je kan natuurlijk een koffiezetapparaat meenemen in de caravan of camper. Als je daarvoor de ruimte hebt op het aanrecht dan is dat prima. Let er dan wel weer op dat je bijvoorkeur een aangepast koffieapparaat gebruikt met een lagere wattage speciaal voor op campings. Deze zijn te verkrijgen bij kampeerspeciaalzaken.


Maar wij kiezen er voor om een lekkere bak koffie te zetten met een Bialetti. We gebruiken deze al jaren en voor het eerst gezien tijdens een vakantie in Italië. Daar zagen we dat de meeste Italiaanse kampeerders de Bialetti gebruiken om een lekkere espresso te maken. Je kan er natuurlijk ook een normale kop koffie mee zetten.

De Bialetti is een percolator, waarmee je koffie zet op een gasfornuis. Je verwarmt het water en deze stoomt als het ware naar boven door de gemalen koffie en komt terecht in een bakje. Als al het water naar boven is "gestoomd" in het reservoir (bakje) bovenin, is de koffie klaar. Je hebt ze in verschillende formaten, vanaf 2 kopjes tot meer.


Je moet wel even uitproberen hoeveel gemalen koffie je gebruikt per keer en welk merk en sterkte koffie je voorkeur heeft. Zelf gebruiken speciale koffie van Illy die geschikt is voor een Bialetti of percolator. En ons advies is om het klepje open te houden bij het verwarmen van de Bialetti. Waarom dat is moet je zelf maar ervaren...

Naast een lekker bakje koffie zijn we ook theedrinkers (en af en toe bouillon). Daarom hebben we altijd standaard een waterkoker mee op reis in plaats van een fluitketel. Een waterkoker gaat toch net iets sneller naar onze mening en maakt minder lawaai (haha).


Ook voor een waterkoker geldt weer dat het verstandig is om er eentje te kiezen mat een laag vermogen qua wattage, voor het gebruik op een camping. Want op veel campings is er maar een beperkt ampère beschikbaar. Waardoor de kans groot is dat anders de stoppen eruit vliegen.

Ons advies is dan ook voor een waterkoker voor in de caravan, tent of camper naar een kampeerspeciaalzaak te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page