top of page

Onze eerste blog...............we hebben het huis verkocht en gaan wonen en reizen in onze caravan!

Wij zijn Lianne en Rudolf wonen samen met onze hond Misty in een mooi huis op een prachtige plek. We hebben allebei een uitdagende en leuke vaste baan en toch springen we in het diepe om onze droom te gaan leven.... We willen minimaal een jaar gaan rondreizen door Europa in een caravan.

Op dit moment zijn we de verhuisdozen aan het inpakken want over een paar weken moeten we ons mooie huis al uit.

Eigenlijk lag dit avontuur helemaal nog niet in onze planning, maar pas over ruim 10 jaar. Dan zouden we genoeg spaargeld hebben om met vervroegd pensioen te kunnen en dan te gaan reizen.

Maar waarom wachten als de kans zich voor doet om het nu te gaan doen? Dachten wij rond de jaarwisseling van 2022. Door het oversluiten van onze hypotheek kwamen we er achter dat de (over)waarde van ons huis ruim voldoende zal zijn om deze stap te kunnen zetten.

Natuurlijk heeft Lianne allerlei schema's, budgetten en berekeningen gemaakt waar bevestigd werd dat we niet hoeven te wachten tot ons pensioen. Het is niet zo dat we tot onze pensioen leeftijd niet meer hoeven te werken maar we kunnen in ieder geval voorlopig even vooruit zonder de verplichting om te gaan werken om inkomen te vergaren.


Dus we hebben de knoop doorgehakt onze huismakelaar Venhorst in Coevorden ingeschakeld en die heeft ons zeer goed geholpen bij de verkoop van ons huis. Binnen een maand heeft hij het huis weten te verkopen. Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling en moet er veel geregeld worden:

  • Verhuizen en opslag van onze spullen

  • Waar gaan we vanaf 1 juli tijdelijk wonen

  • Wanneer gaan we daadwerkelijk vertrekken

  • Hoe zit het met het wel/niet inschrijven in de gemeente administratie

  • Hoe moeten we ons verzekeren

  • Gaan we met de caravan of toch met een camper

  • etc...

Terwijl we nu aan het inpakken zijn moeten we nog veel andere zaken regelen. Soms denken we wel eens waar zijn we aan begonnen en hebben we wel de juiste beslissing genomen. Want veel van onze zogenaamde zekerheden gooien we overboord. Maar de gedachte dat we gaan reizen en de mooiste en bijzonderste plekken van Europa gaan zien geeft ons weer de goede energie.


Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken over de verhuizing en de opslag van onze spullen. Dit is in goede handen van verhuis bedrijf De Lange in Emmen. Onze spullen die we niet mee kunnen nemen staan daar veilig en goed opgeborgen.


Wij gaan nu weer verder met inpakken en in de volgende blog zullen we het gaan hebben over alle andere zaken wat betreft onze voorbereiding. Dan gaan we ook laten zien waar we vanaf 1 juli tijdelijk gaan wonen..........


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page